Jun 182014
 

tussockjumperHadden we het er al niet eens eerder over? Ik bedoel de huidige rage om wijnetiketten van grappige plaatjes van dieren te voorzien? Wel, hier is er weer zo een, ditmaal van een gemengd Hollands-Portugese bedrijf dat de naam Tussock heeft aangenomen. De grap is dat dit productieduo een zestiental wijnen van over de hele wereld (een ‘aardkluit’ in het Engels heet namelijk ‘tussock’) ter plekke laten produceren en dan op de markt brengt, met als bindende factor een dier uit min of meer dat land of werelddeel op het etiket. De plaatjes zijn allemaal pentekeningen, waarbij het dier in kwestie een rood hemmetje aangetrokken heeft gekregen. Op die manier moet het waarschijnlijk een wereldomspannend team verbeelden.

Uit Frankrijk komt de onderhavige witte wijn, een lekkere Chardonnay uit 2012 – het etiketdier is hierbij een wild zwijn. Gelukkig smaakt en geurt de wijn heerlijk naar deze druif en niet naar een wild zwijn! Heel zuivere smaken van fruit zoals peer en abrikoos zijn te onderscheiden. In de verte proef je ook iets als van roomboterbabbelaars, dus iets romigs en tegelijk een zachte vanillesmaak. Licht gekoeld is dit een ideaal aperitief en daarnaast prima te drinken bij kip en ander gevogelte en natuurlijk bij vis.

€5,- bij Jumbo en C1000

  One Response to “Tussock Jumper Chardonnay 2012”

  1. Bij vis? Maar dan wel met een witte saus. Want bij gegrilde vis met tomatensaus met olijven en ui zou ik toch écht gekoeld lichtrood drinken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)