Jun 272014
 

kuentzbas

De vermaarde Frans-Duitse grensstreek Alsace, of ook: Elzas, staat al heel lang bekend om z’n prachtige witte wijnen, die we meestal gewoon met de streeknaam aanduiden: “wat een heerlijke Elzasser is dit”. Nou, die kreet kunnen we bij deze Elzasser ook wel tevoorschijn halen. Uit een proefpakket Elzassers van de AH springt deze Pinot Gris wijn er behoorlijk uit. Hij heeft niet alleen verrukkelijke bloemengeuren, maar smaakt tegelijkertijd fris en zoet, terwijl-ie toch als een droge wijn wordt aangeduid. Deze lichtgele wijn bezit ook een zekere kruidigheid, die aan ingrediënten uit de Oosterse-keuken doet denken: zoiets als gember en lychees of ramboetans. Dat kom je niet vaak tegen, en hiermee heb je dan eens een wijn te pakken die het goed zal doen bij Oosterse schotels.

Op mijn proeffles had men wel het jaartal 2013 als een los plakkertje over het gedrukte jaartal 2012 heengedaan (op het fotootje is het misschien net te zien?). En daar hou ik niet van, want dat wekt toch de schijn van gerommel, en dat mag nooit gebeuren!  Hopelijk is dit een eenmalige uitglijder.

Het doet overgens verder niks af aan de prima kwaliteit van deze wijn.

Geschikt bij: alle witvlees, als aperitief en ook prima bij de Oosterse gerechten

€9,- bij AH; €7,50 bij Wijnvoordeel.nl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)