Mar 272018
 

ValdiVieso Single Valley Lot Syrah 2014

De wijnbouwers in de Chileense familie Valdivieso mogen dan pas enkele tientallen jaren bezig zijn met de oude wereldrassen op druivengebied (na een eeuw mousserende wijnen geproduceerd te hebben), maar hun resultaten zijn erg goed. Men laat elke druivensoort in zijn eigen waarde en probeert de originele kenmerken en typerende smaak te bewaren. Het lokale klimaat en de kwaliteit van de grond voegt er tenslotte het zijne aan toe.

Deze wijn is vervaardigd uit één soort druif: de Syrah. Alle kenmerken van deze druivensoort komen dan ook prima naar voren: (zwarte) bessen en bramen, plus (door de pittigheid) ook een chocolade-achtige indruk. Natuurlijk levert klimaat en grond hier een extra stevige wijn met krachtige smaken, goede tannines en en 14,5% alcohol. De wijn geurt ook erg aantrekkelijk en heeft een mooie rode kleur met een lichtpaarse inslag. Zeker een mooie, lekker doordrinkbare wijn, die bij een flink aantal gerechten uitstekend zal gedijen. Hoe meer smaak een gerecht bevat, hoe meer de wijn erbij zal passen. Voor de komende Pasen goed geschikt, dacht ik zo.
Dus ook buiten de oude, vertrouwde wijngebieden wordt inmiddels een heerlijke, degelijke Syrah-wijn geproduceerd!

Geschikt bij: rood-vleesschotels, wild, stoofschotels, pittige salades en pasta’s.

€8,- bij Gall&Gall, AH

 Posted by at 09:36  Tagged with:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)