Mar 122018
 

Château Plantier Rose Saint-Estèphe 2012Hoog tijd voor weer eens zo’n echte, goede Franse Bordeaux-wijn. Dit keer eentje van de streek Saint-Estèphe, van een relatief kleine wijngaard van zo’n 10 ha. De samenstelling van de wijn is voor 2/3 Cabernet Sauvignon en de rest Merlot, met een staartje Petit Verdot. Logisch dus dat de smaak veel kracht en kruidigheid bevat, naast een mooie, zachte kersen- en rode en zwarte bessensmaak. Een rijke donkerrobijnrode kleur leidt ons naar een aardse, vanilleachtige eerste indruk in de neus, waarna een pittig zure smaak van lekkere bessen en rode kersen in de mond volgt. De wijn bevat meer dan genoeg tannines, dus geeft een nogal rinse indruk, maar dat is normaal voor deze wijnsoort. Het betekent ook dat hij nog makkelijk een aantal jaren bewaard kan worden. Dat vind ik ook altijd wat waard: wie wat bewaart, heeft nog wat!

Het is een redelijk complexe wijn van de iets duurdere klasse, die heel goed als begeleider van stevige vleesgerechten, wild, en de bekende kaassoorten zal gaan.

Natuurlijk moet je ook deze wijn niet te warm drinken: 16-18 ºC is prima.

Geschikt bij: (gegrild of geroosterd) rood vleesgerecht en wild, bij oude en harde kazen. Ook bij pittige groenten en pasta’s.

€15,- à €18,- bij Aldi en Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)