Jan 082014
 

verdicchio

Ja, ontwerpen kunnen die Italianen wel, of het nou het model van de fles is of de naam van een wijn! Dat blijkt in dit geval ook maar weer: zie de naam hierboven (die in de uitspraak begint alsof je “Verdikkie” gaat zeggen…) en het amphora-achtige model fles.
Marche (zeg: “Maarkee”) is de provincie waar deze wijn vandaan komt, gelegen aan de Adriatische Zee, samengesteld uit de drie druivensoorten Verdicchio, Malvasia en Trebbiano.

De inhoud van de fles liegt er ook niet om, en dat blijft natuurlijk het voornaamste. Hier is sprake van een hele zomerse wijn met z’n frisse indruk van bijvoorbeeld appel/peer, terwijl een heel licht, fijn bittertje zorgt voor een goede basis. Zoals vaker bij witte wijn kun je deze het best gekoeld drinken, maar in dit geval zou ik het niet te koud serveren: iets meer warmte geeft beslist een betere beleving van de smaak.
Al vele jaren is dit een wijn die ik regelmatig aanschaf, en die ik niet alleen ‘s winters bij vis en schaaldieren drink, maar graag ook als het zomers erg warm is en ik zin heb om lui in de tuinstoel te hangen met een flinke bel van deze ‘bellezze’.
De fruitige geur blijft bovendien mooi en zuiver hangen.
Al bij al: verdikkie, o, wat een lekkere wijn!

Heerlijk bij alles wat maar met vis of schaaldieren te maken heeft.
Los prima te drinken als aperatief, of zomaar ‘s zomers buiten.

+/- €4 bij de meeste Supermarkten.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)