Jan 202014
 

oumasewijnJe hebt dessertwijnen en je hebt dessertwijnen, maar in de klasse ‘verrukkelijk’ valt deze Zuid-Afrikaan zeker. De wijn is afkomstig uit dezelfde wijngaard en streek als de even bekende (rode) ‘Opa Se Wyn’, nl. ‘Oupa Se Wingerd’ nabij Robertson, Westkaap. Alleen al die prachtige ZAF-namen! Die sfeer lijkt door te trekken in de wijnen uit die streken, maakt niet uit of het nou West- of Oostkaap is.

De ‘Estate’ bestaat als wijngoed ‘Weltevrede’ al een eeuw, en de vette onderscheidingen dateren al uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Gemaakt van de altijd al lekkere Muscat-druif (Muscat de Frontignan) bezit deze wijn een fraaie gouden kleur en een volle, heel geurige smaak. Je kunt hier gemakkelijk kruiden en zoete bloemen in ontdekken (zoals ook in bloemenhoning).
Ook lekker fruit zit erin, ja, je moet deze nectar met kleine slokjes, gekoeld, genieten.
Maar dat mag ook wel, want zulke flesjes (halve liters) hebben een stevig prijsje.

Voor de geboden kwaliteit, de kracht en de geconcentreerde, lang hangende smaak is het echter niets te veel, zeker niet bij bijv. een Kerstmaaltijd bij een heerlijke Christmas Pudding toe, zoals ik dit met vrienden mocht beleven! (waarna we nog lang en lodderig achterover hingen…)
Geschikt bij: zoete, machtige desserts met fruit of zelfs blauwe kaas.
Ook ‘los’ is-ie heerlijk.

Rond de € 9,25 bij o.a. Wijnservice.nl en Heeren van de wijn.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)