May 222023
 

Benoorden Venlo, Limburg, ligt het natuurgebied ‘de Maasduinen’. Daarbinnen vinden we nabij Arcen en Velden sinds 10 jaar Wijngaard ‘t Hanik in het gelijknamige buurtschap. Daar is een als hobby begonnen wijnbouw uitgelopen op een compleet wijnhuis op driekwart hectare grond. Intussen heeft men hier op de grens met Duitsland een prima reputatie opgebouwd en worden er zo’n 4000 flessen wijn per jaar geproduceerd.

Eén daarvan is deze rode wijn, in een strakke, slanke fles, mét kurk, samengesteld uit druivensoorten die in ons (warmer wordend, maar toch gemiddeld vochtig blijvend) Nederlandse klimaat beter gedijen, wánt minder schimmelgevoelig. De combinatie van 31% Cabernet Cantor, 38% Cabernet Cortis, 21% Rondo en 10% Regent druiven heeft een heerlijke ronde, echte Cabernet-wijn opgeleverd. Hij heeft een mooie balans in geur en smaak, is tegelijk fris en aards en bezit die typische Cabernet kruidigheid. Qua alcoholgehalte is hij wat lichter dan we vaak elders aantreffen (12,5° om 14°), maar dat geeft er juist een zachtere indruk door, die deze wijn fijn doordrinkbaar maakt.

Men heeft hier binnen de kortste keren een fraaie aanwinst weten te maken, die hopelijk alleen maar verder uitgebouwd kan worden. Dat is alleen maar goed voor het aanzien van de vaderlandse wijnen! In het zomerseizoen worden op de wijngaard ook rondleidingen en proeverijen georganiseerd, na contact via de site/mail/telefoon.

Geschikt als aperitief zowel als begeleider van allerlei gerechten, met of zonder vlees en wild, met gegrilde of gekookte groenten.

€12,50 bij Jumbo

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)