Feb 062023
 

De Bordeaux omvat diverse subgebieden en omringende wijngaarden en één daarvan heet Lussac Saint-Émilion. Vaak zijn dit wijnbouwstreken die net tegen de grote broer aanleunen, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de geproduceerde wijnen. Wel kun je het meestal wel merken aan de (meer gematigde) prijzen – en dat is voor ons wijngenieters alleen maar prettig!
Deze diep-donker roodpaarse wijn vormt hierop geen uitzondering. Fris bij eerste indruk, rijk van smaak en geur met rode vruchten als bessen en pruimen, plus een kruidige inslag. De wijn is samengesteld uit overwegend Merlot (80%), met aanvulling van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Dit geeft hem een complexe structuur plus een langdurige fijne nasmaak, ook in dit nogal wisselvallige oogstjaar. Vooral bij stevige smakende, gestoofde en gebakken gerechten komt hij goed uit de verf. Knap voor zo’n relatief kleine wijngaard van zo’n 13 hectare, maar wel met stokken die een halve eeuw oud zijn. En dat voor een redelijke prijs – voor dit type wijnen.

Geschikt bij: vleesgerechten, gevogelte. Ook bij allerlei kazen.

€9,50 (aanb.: €7,10 bij Jumbo)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)