May 162022
 

Ook Chili produceert steeds meer en mooiere wijnen de laatste jaren, zoals meer landen en streken aan een prima opmars bezig zijn. Deze Carménère wijn (van de belangrijkste druivensoort van dit land) is daar een bewijs van. Slechts een tweetal decennia geleden is een wijnpionier in de Casablanca vallei (vlakbij Santiago) aan de slag durven gaan met het produceren van wijn. Inmiddels heeft hij zich aangesloten bij het wijnhuis Byass, een oude wijnmakersfamilie, en heeft snel naam gemaakt met zijn goedgemaakte wijnen. Die worden geheel op biologisch verantwoorde wijze geproduceerd, op natuurlijk onderhouden grond en met biologisch correcte hulpmiddelen.

Diep donkerpaars in het glas, stevige, pittige en tegelijk aangename smaken en geuren van zwart fruit en pruimen en licht-bitter eiken in mond en neus. Afkomstig uit de hier ook gelegen Colchagua vallei (speciaal voor alle rode wijnen) valt de zorgvuldige wijnbouw eraan af te lezen (en te proeven!). Heerlijke kenmerken in deze behoorlijk stevige Chileen, waaraan de 8 maanden lagering op eiken vaten niet vreemd is. Het is wel een wijn met een wat bitterzoete inslag, zodat hij het best bij een wat stevige maaltijd past, denk ik.

Juist 2020 is een nog wat beter smakend jaar dan anders.

Geschikt bij goed gekruide vegan- of vleesgerechten en stoofschotels.

€9,95 bij Jumbo

DrankDrank

 Posted by at 12:47  Tagged with:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)