Mar 142022
 

Tegenwoordig moet je als nieuwe wijnbouwer of wijnhuis wel erg origineel zijn om nog op te vallen in die enorme massa van wijnen, labels en landen. Het valt werkelijk niet mee een goede stek daarin te veroveren. De onderhavige wijn is van het huis Kris, gevestigd in Noordoost Italië, in het Italiaanse Zuid-Tirol, sinds drie decennia werkzaam in het grote wijnveld. Om wat beter op te vallen heeft men de fleslabels laten ontwerpen door een lokale impressionist, Riccardo Schweizer, die er enkele aardige symbolen in heeft verwerkt: de zon (voor het rijpen van druiven onder de Italiaanse zon), de hand (voor het werk aan druiven en in de wijnproductie) en de lippen (voor het genieten van de wijn). De hand is groen bij de witte wijnen en blauw bij de rode. Leuk gevonden en het ziet er allemaal erg fleurig en aantrekkelijk uit: de flessen vallen zeker goed op daardoor. Al moest ik zelf wel even denken, bij deze rode wijn met blauwe hand, aan oude jeugdboekjes met spannende verhalen over bijv. ‘De bende van de Zwarte Hand’ en dergelijke, die ook vaak illustraties van zulke handafdrukken hadden!

Maar dat neemt niet weg dat deze wijn ook inhoudelijk goed op orde is. Onmiskenbaar stijgt er een heerlijke kersenlucht op uit fles en glas, als voorbode van een mooi frisse, geurige wijn. De tannines zijn zeker aanwezig, maar overheersen niet. De druivensoort Pinot Noir is kenmerkend aanwezig. De teelt en de oogst komen van het eiland Sicilië, hoog in de bergen. Een zekere kruidigheid als van blaadjes thee of tabak zijn in het aroma te bespeuren en geeft de wijn enige diepgang. Deze wijn past uitstekend bij de lente, qua smaak en aanzien.

Het maakt nieuwsgierig naar verdere ontwikkelingen en uitbreidingen in assortiment van dit nieuwe wijnhuis.

Geschikt bij de traditionele Italiaanse gerechten als pasta, pizza en combinaties met worsten en kazen.

€9 bij Jumbo en online

 

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)