Jun 022017
 

Alsace Ernest Wein Pinot Blanc

Als er één wijnsoort is dat, mits van goede kwaliteit, geschikt is om bij veel verschillende gerechten te drinken, dan is het wel een Elzasser witte wijn. Eigenlijk is zo’n wijn veelzijdiger dan menige rode wijn, die algauw meer specialistisch is en daardoor kritischer wat bijbehorende maaltijden betreft. Een Elzasser is gewoon sneller een allemansvriend, en al helemaal indien vervaardigd van de Pinot Blanc druif, heb ik vaak ervaren.

Zoals hopelijk bekend heeft deze Frans/Duitse streek diverse soorten druiven, die men meestal onvermengd met andere soorten tot mooie wijnen laat gisten. Maar dan nog hangt het van de precieze grondsamenstelling af hoe smaak en geur zullen uitpakken. Tenslotte bestaat de bodem uit leisteen, kalk, graniet en mergel, en dat dan in allerlei varianten – mogelijkheden genoeg, dus!

Deze lekkere wijn is een ‘gewone’ AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) uit de streek Steinert: Pfaffenheim en Westhalten, van huize Ernest Wein. De wijn smaakt en geurt verfijnd naar voorjaarsbloesem en kent een zacht zuurtje; iets van lychees is in de smaak te ontdekken, maar dan moet je (wat ik graag aanbeveel) de wijn niet té koud drinken.

Deze Alsace (nog niet te verwarren met een Alsace Grand Cru – een hogere klasse) vind ik een rustige, evenwichtige, aangename wijn, met een opvallend lang hangende, fijne nasmaak.

Geschikt bij: wit vleesgerechten, vismaaltijden, fijne groenten zoals asperges, pasta’s, salades, fijne snijwaren.

€5,50 (norm. 6,50) bij Plus

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)