Jun 152017
 

SB Chili JumboDe Jumbo heeft, zoals de meeste supermarkten, ook zogenoemde huiswijnen en zo nu en dan voel ik de behoefte om toch maar ‘ns zo’n wijn uit te proberen. Tenslotte zal elke supermarkt er heus wel voor zorgen dat hun huiswijnen op z’n minst een redelijke kwaliteit bezitten, anders doet het hun reputatie schade.

Dat blijkt gelukkig het geval te zijn bij deze witte Sauvignon Blanc wijn uit Chili. Gewoon, als naam de druivensoort op het etiket: SB. Zo hebben ze er nog enkele soorten. Een oogstjaar kon ik niet ontdekken op de fles. Nog wel dat de wijn uit Central Valley komt, maar daar komen dan ook heel veel Chilenen vandaan.

De wijn smaak en geurt zoals van een Sauvignon Blanc verwacht mag worden: bloemig, ‘mals’ en citrusachtig. Natuurlijk heeft het geen verdere diepte of speciale kenmerken, in die zin is het rechttoe-rechtaan, maar de kwaliteit is zonder meer uitstekend en daar gaat het tenslotte maar om. Zeker voor de prijs (en momenteel ook nog met korting) is dit gewoon goed te noemen. Vooral nu met de warme dagen vind ik het een witte wijn die iedereen wel zal bevallen, zeker bij wat eenvoudige, lichtverteerbare kost.

Geschikt bij: kip- of kalkoengerechten en lichte salades; ook los te drinken

€3,- (norm. 4,-) bij Jumbo

 Posted by at 13:46  Tagged with:

  One Response to “SB Chili Jumbo”

  1. […] En die is dan weer prima bij kip- of kalkoengerechten en lichte salades; ook als aperitief te drinken. Zie eventueel: sb-chili-jumbo […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)