Aug 032017
 

Fuzion Alta Torrontés Pinot Grigio 2016Een paar jaar terug had ik het al eens over de Shiraz rosé van de wijnbouwfamilie Zuccardi in Argentinië. Deze familie is hier vanaf 1963 in de provincie Mendoza in het westen van Argentinië, tegen het Andesgebergte aan, begonnen met hun bedrijf. Zij namen direct de irrigatiemethodes over vanuit Californië en gingen later ook over op de moderne biologische teelt met alle milieu-eisen van dien. Hypermodern worden de diverse wijnen hier geproduceerd, met veel oog voor experimenteren met allerlei soorten druiven, juist ook van buiten Argentinië. De uitgestrekte wijngaarden vangen in deze streek heel veel zon en kennen een rijke, gezonde oogst.

Eén van de betere resultaten is bv. deze FuZion wijn, samengesteld uit 90% Torrontés en 10% Pinot Grigio druiven. Die Torrontés-druif is één van de beste witte druivensoorten van Argentinië en heeft een muskaatachtig karakter. In balans gebracht met wat Pinot Grigio geeft dit deze heldergele, heerlijk geurende wijn. In de royale geur vond ik zomerbloemen en -vruchten, in de smaak iets van peer en ananas. Het is een fijne, frisse zomerwijn, die vooral ook los goed smaakt. Je kunt wel merken dat aan deze wijn veel aandacht is besteed: hij is heel zuiver en evenwichtig.

Geschikt om ‘los’ te drinken, en verder bij vis- of schaaldieren, witvlees.

€7,- bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)