Aug 232017
 

wild rock

Met plezier ontvingen wij o.a. deze Nieuw-Zeelandse witte wijn ter beoordeling.

Inderdaad met plezier, want de wijnen van Nieuw-Zeeland behoren al jaren tot mijn favorieten, dus ik verwacht altijd veel van een nieuw etiket.
Bij eerdere gelegenheden heb ik jullie al verteld over die supermooie streek Marlborough, gelegen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Rondom de rivier de Wairau ligt een grote vallei met aansluitend platteland oostwaarts en dit blijkt zeer vruchtbare grond te hebben plus een gematigd klimaat – ideaal natuurlijk voor wijnbouw. En die wordt hier dan ook al zo’n 40 jaar gedaan. Met name de druivensoort Sauvignon Blanc is hier een enorme aanwinst gebleken en heeft al vele grote witte wijnen voortgebracht. Moderne wijnbouwmethoden en zaken als duurzaamheid en milieu staan hier hoog in het vaandel.

Ook deze wijn behoort tot die nieuwe klasbakken. Blijvend fijn ruikend naar zomerbloesem, meloen en passievrucht en heel lichtgeel gekleurd (met een groene toets) ben je feitelijk al half bedwelmd. In de smaak vind ik een mengeling van zoet en zuur, zeg maar tussen perzik en frisse appelen in. Ook heeft de wijn die wat minerale smaak van deze druivensoort, zodat er ook wat ‘droogte’ aanwezig is. De wijn smaakt alles bijeen genomen zowel lentefris als haast zomers zwoel.
Ook voor deze witte wijn geldt, dat je ‘m wel koel mag drinken, maar nooit te koud, om te zorgen dat geur en smaak het best tot hun recht komen.
Dus: het was inderdaad een feestje om deze fijne, evenwichtige wijn te proeven!

Geschikt als aperitief; bij vis- en zeevruchtgerechten en bij wit-vleesgerechten. Ook bij allerlei salades, samen met bijv. geitenkaas.

€11,- per fles bij Abels Wijnen: Wild Rock Elevation Sauvignon Blanc

En meer algemeen: Abels Witte wijnen

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)