Dec 212017
 

Waterval Sauvignon Blanc Sémillon 2017Zoals het de druivensoort Sauvignon Blanc Sémillon betaamt, is deze Zuid-Afrikaan ingehouden fris, met een aantrekkelijk zachte, haast vettige smaak van citrusvruchten of lychees. Z’n druivenbroertje Sauvignon Blanc is altijd pittiger fris, met wat meer zuren en uitgesproken smaak en geur. Maar deze wijn is milder, en dat kan voor sommigen onder ons aantrekkelijker zijn. Zeker zal de wijn beter harmoniëren met diverse gerechten, omdat geur en smaak minder overheersen.

De wijn is afkomstig uit Zuid-Afrika, Westkaap (Wes-Kaap), een vermaard en groot wijngebied. Ideale omstandigheden hier voor de wijnbouw: zon, regen en een meestal mooie zuidelijke wind verlenen aan het gebied een geweldige gelegenheid tot de wijncultuur. De goede grond draagt er het zijne toe bij. Heel veel wordt er de laatste decennia aan gedaan om zo natuurzuiver mogelijk te werk te gaan bij de wijnproductie. Nog steeds zijn de meeste wijnen uit deze streek uitstekend betaalbaar, en dat is alleen maar fijn voor ons!

Gekoeld, maar niet té, drinken.

Geschikt als aperitief; bij lichte vleesgerechten, vis en schaaldieren, pasta’s en allerlei vegetarische gerechten.

€4,70 bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)