Apr 192018
 

Dr. Loosen Pinot Blanc 2017Hoewel het wijngoed van Dr. Loosen vooral de Riesling-druif verbouwt, is er ook een klein gedeelte gewijd aan de Pinot Blanc druif, oftewel de Weissburgunder. Het gebied Bernkastel aan de Moesel is vermaard om zijn verrukkelijke witte wijnen, dankzij de mineraalrijke grond. Ook bleek lang geleden, toen de meeste wijngaarden in Europa door de druifluis werden verwoest, dat juist in dit gebied die luis het niet goed doet. Daarom zijn hier juist nog steeds de echte, oeroude wijnstokken te vinden, die door hun diepgaande wortelgestel heel veel van de voedingsstoffen en mineralen meenemen naar de druiven bovenin. Dat vinden we dan ook terug in de rijke smaak!

Ongeacht de druivensoort: dit is altijd een heel goed wijngebied, met hele goede, volsmakende wijnen tot gevolg.

Deze Pinot Blanc is strogeel van kleur, lentefris van smaak en haast zomers sprankelend van karakter. Heerlijk dorstlessend door de fijne minerale smaak en de verfrissende en uitgebalanceerde nasmaak. Helemaal niks te zoet of te geparfumeerd of zo, nee, gewoon klassewijn.

Geschikt als aperitief, bij lichte maaltijden, zoals quiches, wit vlees en lichte salades, en bij rijst/risotto.

€8,- (norm. €11,-) bij Gall&Gall en AH

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)