Aug 142018
 

De wijnen uit de Franse Pays d’Oc trekken én verdienen de laatste jaren veel aandacht op het vlak van verbeterde wijnbouwmethoden, goede, soms biologische, productietechnieken en sterke reclameacties. Het werpt z’n vruchten wel af, want de ene na de andere prijs valt ze ten deel.
Deze Languedoc-wijn is van de familie Mas, die onder andere de serie Arrogant Frog heeft geïntroduceerd, vol zelfspot dus, gezien die misprijzende Engelstalige benaming voor de (veronderstelde) arrogante Fransman en diens gewoonte om wel eens kikkerpootjes te nuttigen. Tsja, maak zo’n aanduiding dan maar liever tot een geuzennaam!

Uit een mengeling van de Chardonnay- en de Viognierdruif werd deze prima witte wijn gecomponeerd, die zeker meer smaakrijkdom heeft dan met Chardonnay alleen. De druiven zijn afkomstig uit drie van de vijf bekende valleien van de Languedoc. Zomers fruit en tropische vruchten trof ik in geur en smaak aan. Er is een mooi evenwicht tussen een fijn zuurtje en een zacht zoetje en daarmee is het een lekkere wijn om gekoeld deze zomer van te genieten.

Geschikt bij: wit-vleesgerechten; alles uit zee; sushi; ook goed als aperitief

€7,50 bij AH/Gall&Gall

  One Response to “Arrogant Frog Chardonnay-Viognier 2017”

  1. […] Wil je het witte broertje nog eens bekijken? Zie dan: Arrogant Frog Chardonnay Viognier 2017 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)