Feb 042019
 

We maakten al eerder kennis met deze Franse wijnmaker, toen betrof het de witte Chardonnay-Viognier combinatie. Allicht zijn hier dezelfde wijnbouwers aan het werk geweest, nog altijd in de Languedoc-streek, en ook nu weer zo’n vrolijk spottend etiket met een arrogante kikker in een kostuum in de Franse kleuren (of ook wel de winterversie, met die kikker in een kookpot met dansende wijnduiveltjes er omheen).

Het verschil met de witte variant zit ‘m allicht in de druiven: de Cabernet Sauvignon en de Merlot. Geen wonder dat de kleur dan ook prachtig donkerrood is, met een paarse toets.

Ditmaal zijn de druiven geoogst in de Aude- en de Uzès-vallei; het jaar 2017 heeft een lekkere rode wijn vol bessen- en pruimensmaak opgeleverd, met veel kruidigheid (haast iets van tabak), en met fijne, evenwichtige zuurtjes.
Deze relatief lichte rode wijn kan volgens mij zowel als aperitief worden gedronken als bij allerlei gerechten, zoals groente- en pastagerechten, bij wit en rood vlees en zelfs bij desserts met chocolade. Natuurlijk gaat hij ook bij het bekende kaasplateau en doet het dan goed bij uiteenlopende soorten, zowel hard als zacht.

€7,50 bij AH/Gall&Gall

Wil je het witte broertje nog eens bekijken? Zie dan: Arrogant Frog Chardonnay Viognier 2017

Kijk hier voor meer informatie over Cabernet Sauvignon

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)