Mar 182016
 

barefootCalifornië. Daar aan de US-westkust weten ze echt wel goede wijn te produceren, sommige wijnen staan zelfs héél erg goed bekend!
Maar dat geldt natuurlijk niet voor alle wijn uit deze streek. Sommige zijn beslist een heel stuk gewoner en meer naar de doorsnee algemene smaak gemaakt.

Zo ook deze Barefooter: enerzijds vind je er de gewone geuren en smaken van de Chardonnay-druif in terug: appelig, perzikachtig en lekker fris ruikend, maar tegelijk vind ik het geheel iets te zoetig naar mijn smaak, niet uitgesproken van karakter en met weinig blijvende indrukken. Bovendien ontbreekt de jaargang op de fles en dat vind ik ook altijd een veeg teken. Je wilt tenslotte graag de bijbehorende oogst nagaan en dergelijke. Allemaal wel jammer, want dit is best een goede allemansvriend, geschikt bij allerlei gelegenheden en bij niet te zwaar voedsel.

De fles oogt overigens fris, met z’n blauw/witte kleurstelling en die grappige blote voet waarnaar hij is vernoemd (en die allicht verwijst naar het bekende traditionele platpersen van druiven met blote voeten). Samen met de groenig/gele kleur van de wijn vormt dat een fraai geheel. De opgeplakte medaille-sticker mag je ook gerust negeren, daarvan gaan er namelijk ruim dertien in een dozijn – het zegt dus niet zo veel, in dit geval…

Prima bij: kip, vis en schaaldieren, zachte salades en pasta; als aperitief

€5,50 div. supermarkten

  One Response to “Barefoot Chardonnay”

  1. […] Barefoot Chardonnay […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)