Mar 072016
 

swartlandAlleen al zo’n wijnstreek genaamd Doornkuil! En dan nog de plaats Malmesbury (niet te verwarren met de gelijknamige plaats in Wiltshire, Engeland), ooit Groenkloof en Het Zwarte Land geheten – dan weet je wel dat je in Zuid-Afrika zit! En wel helemaal in het uiterste zuidwesten, in de provincie Westkaap, waar de oceaan niet veraf meer is en de grond hard en zanderig. Hier houden alleen de sterke planten en ranken het vol, maar die wel vaak leveren dan ook krachtige, stoere wijnen.

Zelfs deze witte wijn vertoont toch dit sterke karakter, al is het in mindere mate. De wijn heeft die typische bloemige zomerbloemengeur van de druivensoort Chardonnay, terwijl de smaak doet denken aan meloenen. Ook iets vettigs, boterachtigs, proefde ik erin, samen met een rustig en fris zuurtje. Geen ingewikkelde wijn is dit, maar wel elegant en goed in balans. Ik zou ‘m niet al te koud drinken, dan komen geur en smaak het best naar voren.

Geschikt bij: pasta’s, groenteschotels, alles met vis of schaaldieren

€5,50 bij Jumbo

  One Response to “Swartland Winery Chardonnay 2015”

  1. […] Swartland Winery Chardonnay 2015 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)