Apr 112016
 

baumgarterLaatst, rond Pasen, heb ik maar weer eens een Oostenrijkse Veltliner geproefd, want meestal zit je daarmee wel goed, en het is een wijn die alle gasten goed bevalt. De wijn wás al niet duur en nu ook nog eens in de aanbieding.

Ik moet zeggen dat hij voor deze prijs goed aanvaardbaar is, geen echte hoogvlieger, wel goed van alle bekende eigenschappen voorzien, alleen niet erg uitgesproken. Maar je kunt ook juist daaraan de voorkeur geven boven al te geparfumeerde wijnen. Het is maar net wat men lekker vindt.

Het is een licht-strogele wijn met een heel klein beetje bubbeltjes erin en met een appel/citrus achtige geur. Dat vind je ook in de smaak terug, zij het niet al te sterk. Ook de bekende minerale smaak en het lichte bitter zitten erin. Voor de beste ervaring moet je ‘m maar niet al te koud drinken, dacht ik zo, dan komen geur en smaak het beste naar voren. Een aardige, frisse wijn met alle goede kenmerken van deze typisch Oostenrijkse (én Hongaarse) druivensoort.

Geschikt bij voorgerechten, (vette) vis, gevogelte, quiche. Als Aperitief.

€5,- (normaal 6,-) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)