May 032016
 

lutzvilleZuid-Afrika, Westkaap. Over dit wijntechnisch gezien geweldig gelegen gebied hebben we het al vaker gehad en dat zal vast nog lang zo blijven!

Deze witte wijn komt uit de Lutzville Valley bij Koekenaap en is vervaardigd uit de Sauvignon Blanc druif. Men oogst daar speciaal in twee beurten om bepaalde kenmerken in de smaak te kunnen vangen: een vroege oogst voor de ‘grasachtige’ en frisse aroma’s, en een één maand latere oogst voor de (tropische) vruchtimpressies. En inderdaad proef je in deze wijn passievrucht en citroen, maar krijg je ook een indruk van versgemaaid gras in je neus. Een heel licht bittertje als van mandarijn vond ik er ook nog in, vooral omdat ik de wijn niet té koud dronk en even had laten ‘ademen’ (reageren met de open lucht). Daarom zeg ik het nog maar een keertje: witte wijnen moet je wel koelen maar nooit ijskoud drinken, anders komen de mooie geuren en smaken niet goed naar voren.

(Zeker voor de prijs) een zeer geschikte witte wijn voor aperitief en lichtere maaltijden.

Geschikt bij: (gegrilde) vis en witvleesgerechten. Maar ook best ‘los’.

€4,- bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)