May 202016
 

pyreneAls je Chardonnay als druif op de fles ziet staan dan verwacht je een ronde, makkelijk drinkbare witte wijn en iets van citrus of appel erin. Nou, dan zit je met deze Spanjaard helemaal goed, want hij beantwoord model aan de standaard norm!

Het wijngebied in kwestie heet Somontano en ligt in het Noord-Oosten van Spanje, op nog geen 50 km. van de Franse grens, vandaar ook die naam: ‘onder de bergen’. (En dat ‘Pyrene’ laat zich ook wel raden, toch?) Deze streek staat bekend om z’n altijd iets afwijkende kenmerken, ten opzichte van de omringende gebieden dan. Zandsteen en rode klei overheersen er de grondsoorten en op de hellingen, die door de Pyreneeën tegen de noordelijke winden worden beschermd, kunnen de druiven mooi rijpen. De wijnstreek is nu al enkele tientallen jaren goed bekend, heeft een eigen DO (Denominación de Origen, dus een erkend kwaliteitskenmerk) en wordt gestaag beter in kwaliteit. Het voordeel nu is dat de prijzen nog zeer prettig zijn voor de gegeven kwaliteit.

Deze witte wijn heeft een mooie zuurtegraad, dus komt lekker fris over, en is met z’n lichte citroen- en appelimpressies juist bij warm weer prima los te drinken.

Geschikt bij: wit vlees gerechten, salades, vis; ook ‘los’

€4,50 bij Lidl

  2 Responses to “Pyrene Chardonnay 2015”

  1. wanneer staat die weer in de rek bij de Lidl??? Kijk er al zo lang naar uit..

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)