Aug 012016
 

domainedutarte
Recht bezuiden Parijs vinden we op zo’n 100 km. Orleans, aan de Loire-rivier. Volg je die rivier stroomopwaarts, richting zuidoost, dan kom je weer 100 km. verderop bij Sancerre en Pouilly-sur-Loire. Dit is de streek van de bekende Pouilly-Fumé wijnen. Voor alle zekerheid: verwar deze witte wijn niet met de ook zeer bekende Pouilly-Fuissé uit de Zuid-Bourgogne streek. Dit is niet alleen een heel ander gebied, maar de wijnen worden gemaakt uit twee totaal verschillende druivenrassen: Chardonnay in de Bourgogne en Sauvignon Blanc in de Loire-wijn. Elk dus met hun eigen karakter en smaak!

Deze Fumé heeft de kenmerkende licht-strogele kleur en vooral die opvallende friszure geur en smaak van kruisbessen, meloen en lichtzoute mineralen. Als vanzelf harmonieert zo’n wijn met schaal/schelpdieren en visgerechten, want de smaken liggen hier heel dicht naast elkaar. Deze wijn vind ik uitstekend als aperitief te genieten, ook al omdat de smaak nog lang blijft hangen in de mond. Een hapje met bijv. komkommer of frisse bessen en vruchten doet het hier voortreffelijk bij!
In zijn soort vriendelijk geprijsd.

Geschikt bij schaal/schelpdieren en visgerechten, lichte salades en groenteschotels. Als aperitief. Gekoeld drinken, maar niet ijskoud.

€10,- bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)