Sep 222016
 

yrnmIn 2007 dronk Onno Kleyn een droge Muscat met de naam YRNM bij het Scandinavisch restaurant Eyja (inmiddels ter ziele) in Den Haag en schreef er een geweldig stuk over. Ik ga op geen enkele wijze proberen om dat nog eens dunnetjes over te doen. Het beter doen dan de schrijver van de Grote Kleyn en de motor achter de Academie Culinair Schrijven gaat echt niet lukken.

Wat ik wel kan doen is Onno Kleyn een beetje jaloers maken door te vertellen dat wij deze prachtige godendrank aantroffen op de wijnkaart van Trattoria Rodolfo. Gewoon bij ons om de hoek in het mooie Nootdorp.

Trattoria Rodolfo is sinds maart 2016 open en heeft inmiddels een uitstekende naam opgebouwd in de omgeving. Er wordt dan ook vol passie gekookt. Wij begonnen de avond met een Antipasti. Daarna als tussengerecht Pasta met peer en gorgonzola. Als hoofdgerecht was er Scaloppine met een saus van Aperol en een dikke perfect gegaarde Scholfilet. Kaas en een Tarte al limone sloten een perfecte maaltijd af. Dat er tegen die tijd al twee flessen YRNM leeg waren verhoogde de pret aanzienlijk.

Het was een gedenkwaardige avond.

  One Response to “YRNM is geen wijn maar een godendrank”

  1. Echt toevallig dat die droge Muscat dan gewoon verkrijgbaar was bij jullie om de hoek! Ik denk zeker dat je de schrijver van de Grote Kleyn ermee jaloers krijgt. Overigens is dit ook een leuk stuk moet ik zeggen. Ik lees graag over wijn.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)