Nov 182016
 

moscato

En dan nu eens een echte zoete wijn, met bruis en al. Eigenlijk een dessertwijn. Maar dan wel een erg goeie, vind ik. Het is een lichtgele Italiaan, gemaakt van de Moscato Bianco, de muskaatdruif (vandaar de naam) en afkomstig uit de streek rondom de stad Asti in Piemonte, dus (letterlijk) aan de voet van de Alpen, nabij Turijn. Hij ruikt mooi naar zomerbloemen en wekt de indruk dat elk moment de zoemende bijtjes kunnen komen aanvliegen. Meestal komen de zoete wijnen niet zo aan bod, omdat de meeste mensen (en daar hoor ik ook bij) niet zo houden van dergelijke dranken. Maar er zijn ook anderen, natuurlijk, die juist wel een zachte, zoete wijn prefereren, zeker als er niet zoveel alcohol in zit, zoals ook bij deze wijn (5%). Wat héét, er bestaan zelfs wel aparte wijnsites voor de Moscati alleen.

De smaak is vol van perzik en zweeft mooi tussen zoet en zuur. De bubbeltjes zijn bescheiden en plakken leuk aan je glas. Eigenlijk hoort hier zo’n mooi breed uitlopend glas bij, maar een gewoon standaard-wijnglas voldoet ook best. Dit vind ik, zeker voor een zoete wijn, een verfijnde wijn die z’n prijs zeker waard is. Prima voor warme dagen, natuurlijk, en fijn bij een toetje.

Geschikt bij: allerlei zoete nagerechten, maar ook als aperitief,

€7,80 bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)