Aug 042018
 

Niets zo lekker en dorstlessend bij het snikhete en uitputtende weer van de laatste maanden als een goed bier, en binnen dat cohort dan weer een IPA. Niet voor niets zijn de Indian Pale Ale bieren enorm in trek, de laatste tijd. Men komt er namelijk achter dat zulke bieren extra voorzien zijn van allerlei hopsoorten, in rijke mate bovendien, en dat dat zorgt voor een heerlijke bitterheid plus een volle smaak. Het is juist het bittere dat blijkbaar onze smaakpapillen zodanig beïnvloedt dat onze dorst sneller gelest wordt dan bij minder uitgesproken hop-bieren.
Dat geldt zeker ook voor deze St-Feuillien uit het Belgische Le Roeulx (alleen al zo’n bijzondere naam – spreek die maar eens correct uit, als Hollander!), te vinden bezuiden Brussel, nabij Bergen. Een oud familiebedrijf, dat stapsgewijs een fraai assortiment uitstekende bieren heeft opgebouwd, met oog voor de geschiedenis van de regio, maar ook voor de moderne duurzaamheid.
Het bier is fraai amberkleurig, met een kruidige bloemengeur als eerste impressie. En dan in de smaak die haast overweldigende hopsmaken, enorm complex en echt straf. Minutenlang blijft die smaak in je mond hangen en dat vind ik zeker geen straf! Toch is het bier absoluut niet zwaar, met zijn 5,5%, en dat betekent ook dat je gerust een tweede ernaast kunt zetten zonder dat het je begint te tollen. Zó kunnen we de verschroeiende zomerdagen tenminste redelijk doorkomen, allemaal!

€2,15 à 2,35 bij Drankhandel en Supermarkt

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)