Oct 022018
 

Jopen?? Hoezo meervoud? Welke 2 (of meer) kerels die Joop heten, zijn dat dan? Nou, we voelen allemaal wel aan dat het vermoedelijk anders zal liggen en dat ís dan ook zo. Evengoed is die vraag een leuke voor een bierquiz – vooral als er bij de deelnemers al het een en ander door het keelgat is gegoten! Oplossing: een Joop is de oude naam voor een groot biervat van 112 L zoals die indertijd over het Spaarne vervoerd werden. Daarmee zijn we meteen in Haarlem beland, sinds de jaren negentig van de vorige eeuw, bij het 750-jarig bestaan, weer een echte brouwersstad!

Aangezien dit een IPA-bier is, kunnen we wel raden dat er van een behoorlijke bittere smaak sprake zal zijn. Daarin werd ik niet bedrogen, want hier kan ik niet omheen: dit is een echt hevig bitter bier. Maar ik vind ‘m heel erg lekker en dorstlessend. Het oranje-goudkleurige bier zit vol met een drietal Amerikaanse hopsoorten, geurt heerlijk naar (tropische) vruchten en smaakt nog lang en straf naar die gecombineerde hoppen.

Echt een bier voor liefhebbers van een mooi stevig bitter houden, maar dan is het ook echt genieten. Met z’n 6,5% alcohol is het ook weer niet té zwaar.

€1,95 bij supermarkt en wijnhandel

 Posted by at 13:01

  One Response to “Jopen Mooie Nel IPA”

  1. […] al behandelde ik bieren van Jopen, zie eventueel: Jopen Mooie Nel Ipa Jopen Johannieter Weizen […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)