Jan 162019
 

Gulpener Ur-HopHet ene biertje is het andere niet, en mijn smaak zal niet altijd die van een ander zijn.
Met dat in gedachten kan ik dit biertje van harte aanbevelen, maar: het is wel een behoorlijk bitter biertje, en niet iedereen houdt daar van.
Bij dit Limburgse bier worden pas ná het brouwproces de bellen hop toegevoegd, een methode die gek genoeg dry-hopping wordt genoemd (bijv. post-hopping zou een passende naam zijn geweest, volgens mij). Logisch dan ook dat de geur erg bloemig is, je ruikt als het ware de hop er bovenuit! De hopsoorten in kwestie zijn overigens Smaragd, Cascade en Hallertauer Tradition, die men ter plekke zelf biologisch verbouwt. De smaak is vol van frisheid, hop en (dus) bitterheid. Zalig dorstlessend.

Grappig is tenslotte het etiket, waar onder het kopje ‘te gebruiken bij’, naast Thaise curries, groene salades en pompoen, ook live muziek en natuurdocumentaires worden aanbevolen. Ik geloof dat het allemaal nog klopt ook!
De flesjes zijn 30cl. en bevatten 6% alcohol.

 

€0,88 bij Plus (ook bij andere supermarkten, maar dan vaak duurder, tenzij in 6-pack)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)