Jun 052015
 

casanostraNee, niet schrikken van de naam: er staat Casa en niet Cosa, dus er is geen reden tot paniek…

De beroemde wijnstreek Valpolicella in Italië heeft al vele goede en zeer gewaardeerde wijnen voortgebracht, die uitstekend bekend staan bij de wijnliefhebber. Het gebied heeft dan ook een DOC, oftewel een officiële erkenning. Als je Valpolicella op de kaart gaat zoeken, moet je in het noorden van Italië zijn, nabij Verona en ten oosten van het vermaarde Gardameer. De kwaliteit van de wijnen hier kun je duiden als alles van licht en fruitig tot krachtig en intens.

Deze Valpolicella Ripasso Casa Nostra is zo’n kenmerkende krachtige, intense rode wijn, van het wijnhuis Cantina Valpantena. De belangrijkste druivensoort van deze wijn is de krachtige Corvina, en verder zijn de Corvinone en de Rondinella toegevoegd om een mooie balans in kleur en aroma te bereiken. De Ripasso-aanduiding betekent dat de druiven een tweede maal zijn gegist, op de resterende schillen en restanten van de eerste persing en gisting.

Het resultaat is een intens rode wijn (met een goudbruine inslag), met een rijpe geur en smaak van kersen en bosvruchten, waarin ook de lagering op eikenhout is terug te vinden. Ook een tikje vanille kon ik wel bespeuren. Een mooie, straffe wijn, die heel wat gerechten kan verdragen! Goede kwaliteitswijn, die ook gerust nog wat jaartjes kan worden bewaard.

 

Geschikt bij: stevige gerechten met vlees of gekruide groenten, zware pasta’s en natuurlijk de diverse pittige kazen, zéker de Italiaanse!

€12,- online-winkels

  One Response to “Casa Nostra Superiore 2012”

  1. […] Casa Nostra Superiore 2012 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)