Jul 242015
 

castilloAltijd op zoek naar goede, maar goedkope, wijnen, trof ik laatst deze rode Spanjaard aan. Inmiddels 10 jaar oud zou dat best wel eens wat kunnen zijn, dacht ik zo, en daarin werd ik niet bedrogen.

Als je zulke namen hoort als Zaragoza (de provincie), Aragón (de regio), Cariñena (de stad én het druivenras), dan ben je al meteen in Spaanse sferen, natuurlijk. Een bekende streek, zo halverwege Madrid en Barcelona gelegen.

Als je daarna de fles ontkurkt, een donkere, paarsrode wijn inschenkt, en vervolgens heerlijke bessen en rode vruchten ruikt, dan weet je al dat je goed zit met de inhoud. Daarna volgen een gelijksoortige smaak, met zachte en soepel en met indrukken van het hout van de vaatjes waarin deze wijn anderhalf jaar heeft gerijpt. Een gave, evenwichtige nasmaak, prima zowel los als bij gerechten te drinken. Ik dronk ‘m dit weekeinde met een paar goede vrienden bij oosters eten, en ook dat ging best!

De tien jaar opleg heeft alle tannines in deze wijn verzacht tot een fijne frisse smaak. En dat voor zo’n zacht prijsje…

Geschikt bij: rood vlees, pasta’s, wildgerechten en oude kazen.

€4,- bij Aldi

  5 Responses to “Castillo Mayor Gran Reserva 2005”

 1. […] Castillo Mayor Gran Reserva 2005 […]

 2. Top!

 3. Dit is een geweldig prijs kwaliteit wijntje , in de prijsklasse tot 5 euro is dit mijn topper ,doet niet onder aan vele andere wijnen tot 30 euro de fles, en ik kan het weten!

  Dit is ook een investeer wijntje bv de Gran reserva uit 2008 wordt nog steeds verkocht , maar de prijs is feitelijk nu al verdubbeld ten aanzien van de 3.69 waar t voor aangeboden werd .
  een reserva van deze wijnboer uit 1999 doet bv nu al 28 euro terwijl deze 10 jaar geleden nog te vinden was onder de 5 euro,het is maar dat je het weet !

  • Zo, da’s inderdaad goed om te weten, bedankt voor de tip!
   Dan zal ik maar gauw gaan kijken of mijn Aldi-vestiging(en) er nog wat van hebben staan, je weet maar nooit. En die prijs/kwaliteit blijft nog steeds ongelofelijk.

 4. Castillo Mayor Gran reserva uit 2008 wordt binnen nu en 10 jaar in waarde vertienvoudigd, Aldi maakte de fout deze wijn voor minder dan 4 euro aan te bieden en deze wijn zal in 2028 per fles een waarde hebben tussen de 50 en 75 euro, de flessen van 2007 zijn nog schaarser kun je hier nog aankomen dan verdien je meteen je aankoopgeld terug ,deze fles is gewild in China en daar betalen ze nu al meer dan 100 euro voor ,het is maar dat je het weet. de klapper voor de verzamelaars blijft deze Gran reserva uit 2001,dit was het jaar waarin de wijnboer de Reserva wijn liet rijpen in oude Castillon vaten uit begin 1900 en dit is nu een wijntje die rond de 250 euro doet per fles. Er wordt verwacht dat deze wijn elk jaar een 19% in waarde zal stijgen Aldi zo gek nog niet! Opdrinken kan natuurlijk ook maar zorg dat je de doos ook bewaard want voor een verpakking doos alleen van deze wijn zijn liefhebbers voor,via e-bay werd een lege doos aangeboden uit 1999 en daar werd nog 150 euro voor betaald! Proost….

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)