Jan 082015
 

laflorbrutrose

En waarom zouden we ook het nieuwe jaar niet openen met een mooie maar niet te dure bruiswijn? Waar ik 2014 afrondde met de Franse Crémant de Bourgogne, wil ik 2015 hoopvol openen met deze Spaanse Cava, van de Bodega Laflor uit de buurt van Barcelona.

Een donkerroze kleur, als van frambozen en aardbeien, springt er als eerste uit, vooral als je de rijke bubbeltjes in je glas staat te bewonderen. Die fruitimpressie is terug te vinden in de smaak, samen met een kenmerkende, zacht-zoete, beetje aardse smaak, afkomstig van de blend van de druivensoorten xarello, macabeo en parellado. De bijzondere combinatie geeft een tegelijk aangenaam zachte en tintelfrisse indruk. Daar zaten we echt een half glas lang intensief van te genieten, om maar te achterhalen wat je nou precies waarneemt. Dat is altijd een goed teken en ook leuk om te doen met een paar mensen, en daarvoor dient zo’n feestwijn dan ook eigenlijk, laten we wel zijn!
Dus: Proost! Alle lezers een heerlijk en goed nieuw-wijnjaar gewenst!

€9,- (6,- indien in de aanbieding) bij Mitra

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)