Jan 302015
 

lesmastelsOpnieuw trof ik een prima, eenvoudige, maar evenwichtige wijn uit de Languedoc, en dat is zeker niet voor het eerst de afgelopen tijd. Deze streek is sterk in opkomst en daarover berichtte ik al eerder. Men timmert sterk aan de weg, maakt goede en ook steeds betere wijnen, die als extra voordeel hebben dat ze vriendelijk zijn geprijsd.

Deze rosé is licht zalmrose van kleur, met een fijne geur van rood fruit. De smaak bevat bessen en rood fruit, alles heel subtiel. Het noodzakelijke zuurtje is fijn en niet overheersend. Gemaakt van de druivensoorten Grenache en Syrah en van de gronden van Saint Saturnin ademt deze wijn haast de weldadige sfeer van de Mediterranée.

De wijn zal het goed doen bij lichte schotels van vlees en groenten e.d., maar ook als aperitief, want hij is licht en evenwichtig van geur en smaak.

Geschikt bij: gemengde salades, wit vlees en vis en ook: los te drinken

€5,20 bij Jumbo en via het internet

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)