Oct 162014
 

lasourceUit d’Aix en Provence, Frankrijk, komt deze fraai ogende rosé. Fraai, niet alleen qua kleur (een mooi bleekroze), maar ook qua etiket, een abstract en kleurig landschap à la Gauguin op Tahiti. En dan ben je weer volop in die prachtige Zuid-Franse streek, al is het maar in gedachten! Het château Vignelaure is pas sinds 1970 in de markt en hun rosé sinds begin negentiger jaren. Men pakt het modern aan, met alle aandacht voor de wijnmakerij, de kwaliteit van de druiven enz., en dat heeft zich al vertaald in allerlei prijzen en goede waarderingen. Overigens verwijst de ‘Source’ in de naam naar de natuurbron op het terrein, waarmee men bij droogte niettemin de wijngaarden goed bevloeien kan.

Deze wijn is een samenstelling van de druivensoorten Grenache, Cinsault, Syrah en Cabernet Sauvignon. De geur doet zomers aan en ook in de smaak komen de bloemenindrukken volop terug. Een stevig zuurtje vormt een goed evenwicht met het zoet. Een fijne, lichte rosé, die vooral goed gaat bij lichte schotels maar ook los prima te drinken is.

Geschikt bij: lichte vlees- en kipschotels, salades; ook los te gebruiken

€7,40 bij o.a. Jumbo

  One Response to “La Source 2013”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)