Sep 032014
 

cotederosesUit een samensmelting van de druivensoorten Grenache, Cinsault en Syrah heeft Gérard Bertrand in zijn thuisstreek, de Languedoc, een heel lichtroze rosé vervaardigd, die precies zo ruikt als ik graag van een echte rosé wil hebben: naar zomerbloemen en citrusvruchten. De smaak is daarmee in verhouding, met z’n tegelijk zoete en zure tonen. Gelukkig is dit niet één van die zoete rosés die je ook wel eens aantreft, maar echt een wijn met een goed karakter. De fijne nasmaak is er dan ook naar!

Een bonus is dat deze wijn in een speciaal ontworpen fles wordt geleverd, ontworpen door iemand van de Parijse ‘Ecole Boulle’, een bekende opleiding voor (toegepaste) kunsten. De kleur van de rosé komt exact terug in de kleur van het halsetiket, in de vorm van een roos, en in de afsluitende glazen stop. De bodem lijkt eerst van onregelmatig dik glas gevormd, maar als je er recht van onderen op kijkt zie je een mooie roos. Prima om te bewaren, of als cadeauverpakking te gebruiken (en dan doe je er natuurlijk geen aparte verpakking meer om!). Het enige minpuntje is wel, dat je die fraaie stop er maar moeizaam vanaf krijgt; een mesje of iets dergelijks heb je wel nodig.

Gebruik: gewoon lekker drinken! En anders bij pasta’s, lichte salades en groentenschotels, maar ook bij schelp- en schaaldieren.

€10,- bij Mitra

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)