Sep 282020
 

Behalve de streek waar de vermaarde Rioja wordt gemaakt, is er ook een inmiddels net zo bekend wijngebied ontstaan: de Ribera del Duero (‘Oever van de Duero’). Dit gebied ligt een paar honderd kilometer benoorden Madrid. De voornaamste druif die hier geteeld wordt, is de fameuze Tempranillo, die vaak het alleenrecht heeft in de wijnen hier. Soms neemt men minimaal 75% Tempranillo en mengt dat met een keus uit Cabernet Sauvignon, Grenache, Malbec en Merlot, worden hier voortreffelijke, rijke wijnen geproduceerd.
Bijvoorbeeld deze Celeste Crianza van de familie Torres, die wij ontvingen van online drankenwinkel Drankdozijn.nl. Hij is vervaardigd van uitsluitend de Tempranillo-druif en daarna 12 maanden opgelegd in Franse en Amerikaanse eiken vaten alvorens op fles te gaan. Zeer herkenbaar zijn de smaken van rijpe bramen en kersen, en zeker ook die diepe donkerrode kleur met paarse gloed en de warme en tegelijk pittige smaak van de tannines. In deze wijn is dat laatste mooi beperkt gehouden en daardoor is de wijn prachtig in evenwicht en in feite geschikt om bij van alles te drinken, mits het eten in kwestie maar stevig en pittig van zichzelf is! Een kruidig boeket en een langdurende smaak voltooien het geheel.
€12,50 bij Drankdozijn.nl/torres-celeste-crianza

Drankdozijn.nl is een speciaalzaak in dranken, in feite een distributiecentrum voor alle soorten alcoholische drank, variërend van wijn tot sterke drank, in totaal pakweg 4000 artikelen. Daar is dus altijd wel iets van uw gading bij! Vooral per dozijn zijn de prijzen voordelig omdat er dan ook geen bezorgkosten in rekening worden gebracht. Dit geldt ook boven de €250,- totaal bestelling. Per losse fles(sen) bestellen kan ook, maar dan komen de verzendkosten er weer wel bij.
Ik zag op de fraaie site ondermeer mooie Veltliners, Barolo’s, Pouilly Fumé’s. En vooral heel veel sterke drank: talloze soorten Whiskey, Gin, Wodka, Likeur enz. enz. Het wordt je gelukkig ook makkelijk gemaakt bij het kiezen in dit drankenwoud, want je kunt gebruikmaken van een veelheid aan filters, bijv. naar afkomst, prijs, geur, kleur, vintage. Bij de paar duizend Whiskey’s bijv. wordt ook voorzien in een viertal smaakprofielen. Alle dranken zijn bovendien voorzien van uitstekende en meestal ruime informatie. Een elektronisch bezoek meer dan waard.

Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een samenwerking.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)