Aug 192020
 

Kopke! Wie de naam Kopke ziet of hoort reageert onmiddellijk met: ”Port”! En dat is ook volkomen logisch, want sinds jaar en dag is deze oeroude naam gekoppeld aan de vermaarde versterkte wijn uit de Douro-streek in Portugal. Maar weinigen vragen zich af hoe die onderliggende wijn dan wel smaakt, eigenlijk. Welnu, dan is hier een mooie kans om dat wél eens te doen!

Het zal jullie niet verbazen dat deze wijn inderdaad dezelfde indrukken geeft als een goede portwijn – voor zover die dan in je geheugen zitten. Dus: tegelijk zacht en pittig, soepel smakend en drinkend, geurend naar heerlijk rood fruit en smakend naar kersen en overrijpe bramen. Wat vanille is ook te bespeuren en de wijn bezit daarnaast een zekere frisheid. Dat er kruidigheid en een licht zuurtje in zit viel evenzeer te verwachten, maar een ander vermaard port-kenmerk ontbreekt hier nu juist, en dat is een sterke zoetheid.

Persoonlijk vind ik dat nu juist de extra aanrader voor deze wijn, want hierdoor is hij prachtig in balans: een uitstekende wijn met alle nodige vereisten aanwezig, zonder uitschieters in één daarvan. Wordt de wijn daardoor vlak? Integendeel, hij wint er in de breedte door, met telkens weer een ander aspect dat ieders smaak en geur weet te treffen. Vanuit de druivensoorten Tinta Roriz, Tinta Barroca en Touriga Francesca heeft men een prachtige paars-rode, sappige wijn weten samen te stellen.

Geschikt bij gebakken of gegrilde vis, rood vlees en wild

€9,- bij online-wijnhandels en de betere supermarkt

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)