Nov 142020
 

Altijd bezig met speuren naar bijzondere wijnen of extra aanbiedingen daarvan, trof ik deze Australische wijn aan, deze herfst in de aanbieding bij een bekende supermarkt: 2 voor de prijs van 1. Ook al omdat ‘down under’ lang niet altijd op de rol staat – hoewel Nieuw-Zeeland wel steeds vaker op de proeftafel komt – vond ik deze aardig ogende fles het proberen wel waard.

In die keus ben ik niet teleurgesteld geworden: een uitstekend smakende en geurende rode wijn, vervaardigd van de Shiraz-druif, met alle bijbehorende kenmerken daarvan. Mooi donker paarsrood in het glas, geurend naar blauwe bessen en wat nieuw leer en met veel kruidigheid. De smaak doet dat nog eens dunnetjes over en trakteert ons tevens op fijne, zachtaardige tannines en een lekker pepertje. Smaak en geur blijven ook nog eens behoorlijk lang hangen in mond en neus, wat de beleving vergroot. De wijn heeft een goede, warme kracht en kan daardoor bij stevige maaltijden worden gedronken.

Het etiket vermeldt alleen dat de wijn afkomstig is uit het rivierengebied van Murray en Darling, en daarin komt ook wel een Tarlow-gebied voor, maar verdere informatie ontbreekt helaas. De fraaie slingers op het etiket zullen mogelijk de streek en de rivierloop in beeld brengen. Het wijngebied ligt in elk geval midden in de bekende wijnstreek van Australië: het zuidoosten van het land, precies tussen de meeste grote steden in. Hier komen vele prima en stoere wijnen vandaan.
Aanbevolen voor iedereen die van een goed, normaal glas rode wijn houdt. Niemand, gast noch gastheer/-vrouw, zal zich aan deze warmbloedige wijn een buil vallen.

Geschikt voor: rood vlees en wild, stevige pasta’s en groenteschotels/-salades; ook als aperitief.

€10,- (herfst 2020: 2 voor €10) bij Jumbo

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)