Dec 102020
 

Een prachtige streek nabij de Rhône, niet ver van Orange in het zuiden van Frankrijk, met een (voor ons) lastige naam om uit te spreken of te schrijven: Vacqueyras. Maar de wijn die daar vandaan komt is helemáál niet moeilijk, die is simpel vlot te doorgronden en erg makkelijk om van te genieten.

Al langere tijd heeft men de kwaliteit van de wijnen uit dit gebied verhoogd, om in de buurt te komen van de bekendere Gigondas en Châteauneuf-du-Pape, en daarin is men prima geslaagd. Met de bekende druivencombinatie van Grenache, Syrah en Mourvèdre (‘GSM’; voor de rode wijnen wel te verstaan) is er inmiddels een eigen AOC (Appellation d’Origine Côntrolée) veroverd. Dat is altijd prettig, omdat daarmee een standvastige kwaliteit voor ons, kopers, gegarandeerd is.

Deze paars-rode, biologische wijn heeft alle fijne kenmerken van de genoemde druivenrassen: zoete, zwarte kersen en geurige kruidigheid. Zachte indrukken en aangename zuren in de smaak. Niet echt complex, maar wel sappig en kruidig, en daardoor een uitstekende allemansvriend. Met zijn 14,5% alcohol is hij toch stevig genoeg om zich bij allerlei gerechten te handhaven.

Geschikt bij: rood en wit vlees, pasta, groenteschotels

€10 bij Lidl

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)