Feb 052020
 

Dit is een Franse wijn met een Nederlands tintje eraan: de vrouwelijke helft van het beherende koppel van dit château is van Nederlandse origine. ’s Mans familie zit al letterlijk eeuwen ‘in de wijn’ in de vorm van een coöperatie, maar zo’n 30 jaar geleden nam dit echtpaar een vervallen domaine onder de hoede en bouwden dit geleidelijk uit tot een heel goed bekend staand wijnhuis.

Hun wijnen, uit de Languedoc/Corbières streek, ontlenen hun karakteristiek aan de typische combinatie van druiven, terroir en klimaat. Op biologische wijze wordt hier het onderste uit het vat gehaald om de smaak zo goed en zuiver mogelijk te krijgen.
Deze wijn, de Selection de la Portanelle, vormt het middendeel van een drieluik l’Horte-wijnen, ook qua prijs.

Een degelijke mengeling van Syrah, Grenache, Carignan en Mourvèdre druiven levert een opvallende rijke smaak en geur, als van de kruiden uit dit Zuid-Franse gebied. Fraaie rode kleur, met een paars zweem, goede balans tussen zuur en zacht, en milde tannines. Enigszins stroef in de mond, vond ik, maar niet onprettig. Deze wijn kan wel tegen een stootje bij het eten! Prima prijs/kwaliteit.

Geschikt bij allerhande vlees- en pastaschotels, en natuurlijk als begeleider van de bekende kaasplank (wél met wat oudere kazen).

€6,50 bij Plus

KokenKoken

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)