Mar 162020
 

Ditmaal een goed glas uit Italië, meer bijzonder uit de ‘hak’ van de ‘laars’: Apulië, oftewel Puglia in het Italiaans. Een behoorlijk hete streek, met goede zee-invloed, waar veel olijven worden verbouwd en een grote hoeveelheid wijn wordt geproduceerd, vooral uit de Primitivo en de Negroamaro-druif.

De Primitivo stond aan de basis van deze donkerrode wijn, en het wijnhuis Farnese uit de Abruzzen (Abruzzo) heeft hier gezocht naar een stevige en tegelijk aangename wijn. Ik vind ze hierin zeker geslaagd: van nature levert de Primitivo een tegelijk krachtige en fruitige wijn, en door de uitgekiende wijnmakerij van kort gisten op de schillen plus vier maanden rijpen op hout is hier een soepele, aangename wijn ontstaan.

Ik merk duidelijk wat vanille in de geur met tegelijk goed pit en peper in de smaak. Het zuurtje, de tannine, is evenwichtig en aangenaam vertegenwoordigd.

Geschikt bij: gegrild vlees, gekruide salades, pasta’s.

€8,- bij Una Mas en online-wijnzaken

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)