May 062019
 

Château de Montfaucon Côtes de Rhône 2016

Iedereen is denk ik wel in voor een gezellig cadeautje, het liefst wanneer het als een totale verrassing uit de lucht komt vallen. Tegenwoordig bestaan er diverse online-mogelijkheden om dergelijke verwennerijen te regelen, of dit nu in de persoonlijke of in de zakelijke sfeer ligt. Greetz is een hele bekende in dat veld.

Van hen ontvingen we een fraaie Rhône-wijn van het huis de Montfaucon ter beoordeling, greetz/château de montfaucon. De wijn arriveerde in een fleurige cadeaudoos, die er tevens heel degelijk voor zorgt dat de wijn heelhuids de bestemming bereikt; óók belangrijk!
Tegenover het befaamde Châteauneuf du Pape vinden we het Château de Montfaucon, dus resp. ten oosten en ten westen van de rivier de Rhône in Frankrijk. Een gebied dat al eeuwenlang aan de (wijn)weg timmert, en dit specifieke wijnhuis al 2,5 eeuw. Men heeft er dus een grote kennis van het samenstellen van wijnen en deze fles is er het beste bewijs van: er is een prima compositie gemaakt van maar liefst 5 druivensoorten: Grenache, Syrah, Carignan, Cinsault en Counoise. De eerste twee soorten leveren kracht en de souplesse, de volgende twee geven indrukken van rood fruit, frisheid en diverse aroma’s, en de laatste (een typsiche Rhône-druif) verleent er een speciale peperigheid aan plus de juiste tannines. Tezamen, mits in de juiste verhoudingen gemengd, staan ze garant voor een fraai uitgebalanceerde wijn met complexe smaken en geuren. Kersen en ander rood fruit komen langs, en in de smaak vond ik iets van pure chocola en lekkere kruiden. De kleur is typisch Rhône-rood met een hele lichte zweem van paars. Dit is een behoorlijk krachtige wijn voor deze streek, met stevige, maar niet overheersende tannines, die vooral bij een diner een fijne begeleider is.Geschikt bij: rood vlees, (licht) wild, groenteschotels en pasta’s.
prijs €20,- (+ €5,- verzendkosten)

Greetz voorziet inmiddels in zo’n 400 wijnen/dranken of drankgerelateerde artikelen, naast een groot arsenaal aan bloemen, kaarten en taarten, en allerhande andere cadeaus, zelfs feestballonnen, daarnaast ook allerlei cadeaus voor de speciale momenten in het jaar, zoals nu Moederdag bijvoorbeeld. Naast wijnen zijn ook sterke drank, port en speciaalbier verkrijgbaar. Je kunt uitstekend filters gebruiken bij het zoeken in de grote lijst, bijv. op prijsklasse, type wijn, land van herkomst, druivensoort, smaak, thema. Het wordt allemaal feestelijk voor je verpakt en verstuurd, in een doos of kistje, naar keuze met een etiket (ook zelf samengesteld) of met een kaartje. Men streeft natuurlijk naar een supersnelle bezorging, ook in het weekend. www.greetz.nl/wijn

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)