Aug 082019
 

Huiswijnen. Daar is best het een en ander over te vertellen. Haast uit de tijd is gelukkig de opvatting dat je als wijndrinker zou moeten schrikken bij het woord ‘huiswijn’. Nee, dat is werkelijk voorbij. En maar goed ook, want waarom zou je als gerenommeerde slijter/wijnhandelaar/supermarkt met een beroerde wijn je visitekaartje willen afgeven? En daarmee heb ik dan meteen een aardige tip voor de ware wijnliefhebber, die niet echt thuis is in de wijnen, maar toch iets aardigs te drinken wil hebben: probeer gerust eens zo’n huiswijn uit! Het zal vrijwel zeker goed uitpakken, in ieder geval zal het aan de rustige, gemiddelde smaak van iedereen voldoen, ook die van je gasten. En de prijs is meestal ook aangenaam; zelfs in restaurants valt de prijsstelling vaak enorm mee.

Deze Franse rode huiswijn van de Jumbo valt ook precies in de categorie ‘aangenaam’. Zowel de gave donkerrood-paarse kleur als de aantrekkelijke geur en smaak van bramen en ander rood fruit vormen al een mooi begin. Het gemiddelde ‘zuurtje’ (tannines) voegt daar het zijne aan toe. Een beetje kruidig en met een lichte, maar lekkere nasmaak. De wijn is in het zuidelijke deel van Rhône, dus beneden de dure Bourgogne-wijnen, samengesteld uit een viertal druivensoorten: Syrah, Grenache, Cinsault en Carignan. En men heeft beslist een gelukkige hand gehad in deze mix: zogezegd spekkie voor ieders bekkie! Voor de prijs hoef je deze wijn ook niet te laten liggen.

Geschikt bij: rood vlees, gemengde salades, ovenschotels (en ‘los’).

€5,30 bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)