Sep 232019
 

Als je nou weet dat ‘Spätburgunder’ de Duitse versie is van de overbekende Pinot Noir, dan krijg je vast ook het vermoeden dat het hier best eens een aardige Duitse variant van de ook al zo bekende Bourgogne-wijn kan betreffen. En dat ís dan ook zo!

Toch blijft het vreemd dat de Riesling (witte wijn druif) wél zeer bekend is (én terecht), maar dat de Spätburgunder er nog steeds wat bijhangt. Vreemd, omdat de kwaliteit uitstekend is van deze rode druif en er nog steeds geprobeerd wordt de resultaten verder te verbeteren.

Deze wijn, uit het wijngebied Pfalz, smaakt heerlijk naar aardbeien/frambozen en geurt naar andere bessen, zoals bosbessen en ook wat vanille. Natuurlijk is dit geen zware categorie Bourgognewijn, maar vond ik ‘m meer op een fijne, lichte Bourgogne Villages lijken, inclusief de lichtere rode kleur en de evenwichtige zuurtjes. Niettemin heeft-ie 14% alcohol aan boord, maar dan is hij toch weer zo zacht van karakter. Een prima wijn derhalve, uit een streek en van een druif die ook bij ons wat meer aandacht verdient.

Geschikt bij: diverse (niet zo zware) vleesschotels, gegrilde groenten en milde kaassoorten. Ook goed ‘los’ te drinken.

€7,50 à 9,- bij supermarkt en groothandel

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)