Apr 122017
 

Château Haut Bertinerie 2014

Op de rechteroever van de Gironde, de vermaarde Franse rivier die zich door het even beroemde Bordeaux-gebied slingert, bevindt zich onder anderen het wijngebied dat vernoemd is naar de stad Blaye: Blaye Côtes de Bordeaux (voorheen Première-côtes-de-blaye genoemd). Het stadje zelf heeft maar zo’n 5000 inwoners, maar het bezit natuurlijk een veelvoud daarvan aan druivenstokken op het land er omheen! Nog altijd is de streek bij ons wat minder bekend dan de beroemde Bordeaux-domeinen aan ‘de overkant’, of de meer zuidelijk gelegen wijnstreken, maar dat heeft alleen maar als voordeel dat de prijzen voor ons tenminste prettiger liggen. De kwaliteit is er niet minder om.

Deze grand vin is van 60 ha. groot domein afkomstig en bezit precies alles wat je van een goede bordeaux-wijn verwacht: een gave, heldere rode kleur, een rustig, kruidig geurenboeket en een aardse, zachtzure smaak, met indrukken van rood en zwart fruit. Mooi in evenwicht, geen uitgesproken zaken, maar daardoor een wijn die bij een weelde aan gerechten te drinken valt – met de feestdagen voor de boeg is dat altijd lekker meegenomen, vind ik!

De wijn is een mengeling van 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon, een klassieke samenstelling die eigenlijk nooit teleurstelt.

Geschikt bij: rood-vleesgerechten, wild, pasta’s, gekruide (groente)schotels enz.

€13,- (normaal €18,-) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)