Mar 082017
 

Wie nog op zoek is naar een goede maar ook betaalbare Chianti (zeer bekende Italiaanse wijn, ook bij iedereen die maar af en toe ‘ns een glas wijn nuttigt), die zou deze Jumbowijn eens kunnen proberen. De wijn heeft namelijk gewoon alle ingrediënten die je in een moderne Chianti mag verwachten, maar dan aan de lichte, eenvoudige kant. Maar wat is daar mis mee? Hij smaakt en geurt prima, met een lichte rode kleur, met z’n zachte, frisse kersengeur en de fijne tannines (het ‘zuurtje’) en de smaak blijft ook wel eventjes hangen. Bovendien is het een DOCG-wijn, voluit Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Mooi, hè, dat Italiaans? Betekent gewoon een aanduiding van goede afkomst, en als alle controles hierop correct worden uitgevoerd dan kun je van een goede wijn verzekerd zijn, ook uit zo’n kolossaal wijngebied als Toscane (bezuiden Florence).

Intussen moet je bij deze wijn (ook gezien de prijs) niet verwachten een top-chianti in handen te hebben, dan moet je bij een Classico of een Riserva zijn. Maar deze wijn is degelijk en goed in balans. Een wijn die voor iedereen wel geschikt zal blijken te zijn.

Geschikt bij: vlees- en gevogelteschotels, pasta’s en ook als aperitief

€5,- bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)