Feb 272017
 

In Zuid-Frankrijk, als je die fraaie kustbocht aan de Middellandse Zee opzoekt, zo tussen Perpignan nabij de Spaanse grens oostwaarts via Montpellier naar Marseille, dan ligt daar vlakbij Béziers op de grens van het natuurreservaat van Narbonne het Domaine de Mire, waar deze wijn vandaan komt. Oftewel: de Languedoc, sinds een aantal jaren sterk in (her)opkomst. Fraaie streek, fraai klimaat én een prima wijngaardgrond van kalksteen en leisteenscherven verzekeren de beste omstandigheden voor de druiventeelt.

De Mire l’Étang heeft een samenstelling van de druivensoorten Syrah (60 %), Grenache noir (35 %) en Mourvèdre (5 %) en dat proef je ook wel terug: een aantrekkelijke geur van kersen en bramen stijgt uit het glas met een warme aardse ondertoon. Daarnaast is er een donkerrode gloed in de wijn en in de smaak trof ik kruidigheid en een degelijke hoeveelheid tannines aan. De balans is goed op orde en terecht heeft deze wijn inmiddels de lokale AOP-classificatie verkregen. De eco-handelingen, die je tegenwoordig vaker aantreft bij wijnbouw en -productie, zijn ook op dit domein prima verzorgd, ook een pre!

Deze Languedoc-wijn is feitelijk nog de eenvoudige wijn van dit domein. Gezien de kwaliteit alleen al hiervan wil je eigenlijk graag kennismaken met de meer hoogwaardige flessen!

Geschikt bij: vlees- en wildgerechten, en bij de bekende kaasplank.

€6,- bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)