Jan 092017
 

Zuid-Afrika is en blijft toch een fantastisch wijngebied, en, met alle aandacht van de laatste jaren voor zuiver en energie-arm kweken en produceren, wordt het land alleen maar aantrekkelijker voor zowel wijnproevers als iedereen die natuurbehoud en milieu hoog in het vaandel heeft geschreven.

Deze mooie rode wijn van de Cabernet Sauvignon en de Merlot druiven is hiervan een goed voorbeeld. Hij is van het Lourensford wijnhuis, Westkaap, vernoemd naar de Lourens rivier die hier loopt en één van de weinige constant aanwezige rivieren is. De mengeling van druiven verleent een geurige, kruidige, haast cederachtige kwaliteit aan de donkerrode wijn, met in de smaak bramen en andere rijpe rode bessen. Hij heeft een jaar op Frans eikenhout gelegen en is mede daardoor prima in balans met z’n tannines.

Ook dit huis doet veel aan moderne druiventeelt, oogst en verwerking en het is ook niet voor niets dat men het afgelopen jaar de Energy Conservation prijs heeft gewonnen.

Deze wijn kan ook makkelijk een aantal jaren worden bewaard, denk ik zo.

Geschikt bij: gekruide pasta’s, gebraad en stoofpotten van allerlei soort.

€5,- (anders €8,-) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)