Mar 062019
 

Natuurlijk kennen we allemaal wel Wodka, of hebben er op z’n minst van gehoord. Misschien dat niet iedereen deze drank drinkt, of anders hooguit in een bekende cocktail – bekende voorbeelden zijn de Screwdriver (met sinaasappelsap), de Bloody Mary (met tomatensap) en de deftige Cosmopolitan (met cranberrysap en cointreau).
Maar dan wordt wel gebruik gemaakt van een vrij neutrale wodka en die zijn er in overvloed. Deze wodka is heel wat anders.

Dat nieuwe, vreemde zit ‘m in de grondstof én de wijze van stoken. Normaal gesproken wordt wodka gestookt uit granen of aardappels, maar inmiddels zijn er wel varianten van uiteenlopende soort toegestaan, mits de grondstof in kwestie dan maar op het etiket staat vermeld.
Zo ook deze wodka, die is namelijk van geselecteerde Franse druiven, in dit geval de Mauzac Blanc en de Ugni Blanc. Die laatste staat meer bekend onder zijn van oorsprong Italiaanse naam: Trebbiano, maar is evengoed wel de meest aangeplante witte druif van Frankrijk, al wordt hij het meest gebruikt als basis voor cognacs en armagnacs en puur hooguit voor lichte tafelwijnen. De druiven worden hier in Gaillac, Zuid-West Frankrijk, koud gefermenteerd en dan in totaal 5 keer gedistilleerd. Een frisse geur en smaak is het gevolg: citrusachtig, jeneverachtig, met een pepertje.

De drank is bijna kleurloos, ietsje geel, en bezit de normale 40% alcohol, 70cl.
Ik vind hem heel verrassend en aantrekkelijk, niet te vergelijken met gewone, ‘platte’, wodka en mede daardoor zijn hogere prijs meer dan waard!

€26,- bij Gall&Gall

 Posted by at 10:14

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)