Jan 262016
 

clearwatercove

Al enkele malen vertelde ik van de opkomende uitstekende Nieuw-Zeelandwijnen, zoals van de firma Yealands Estate. Tot dusver waren dat de witte kanjers. Nu dan één van de rosés die men daar van de sauvignon blanc druiven (plus wat pinot noir) weet de produceren. Het wijngebied ligt in de ruwe noordelijke kuststreek van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland waar alles gericht is op natuurlijke groei en zuivere behandeling van de dieren en het land. Duurzaamheid staat hier heel hoog in het vaandel.

Ik heb zelden zo’n haast bedwelmend rijke rosé geproefd. Dat begint al met het opsnuiven van een complete bloeiende fruitboomgaard in de maand mei. Daarvoor alleen al blijf je graag even in je glas ‘hangen’! In de daarop volgende smaak krijg je een gelijksoortige ervaring van geurende bloesems en zoete vruchten van allerlei soort en variatie. Een werkelijk heerlijke wijn die z’n prijs beslist verdient, zeker nu hij in de aanbieding is.

Geschikt als aperitief en bij vis- en witvleesgerechten.

€7,- (normaal €12) bij Gall&Gall

  One Response to “Clearwater Cove Sauvignon Blanc Rosé 2014”

  1. […] Clearwater Cove Sauvignon Blanc Rosé 2014 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)